Kivi-talo Säätiö

Vuonna 1985 perustettiin Kivi-talo Säätiö, jonka tarkoituksena on parantaa kirjailijoiden työskentelymahdollisuuksia sekä helpottaa keskinäistä kanssakäymistä ja yhteydenpitoa lukijoihin. Säätiön ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin kirjailija, rovasti Jouni Apajalahti.

Säätiön hallituksen muodostavat Opetus- ja Kulttuuriministeriön, Suomen Kirjailijaliiton, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry, Finlands Svenska Författareförening'in ja Helsingin Kirjailijat ry:n edustajat. 

Peruskorjattu Linnunlauluntie 10:n huvila vihittiin kirjailijatalo Villa Kiveksi 10.10.1990. Talossa on 14 kirjailijoiden työhuonetta, kirjasto ja juhlasali. Vuosiin 2010 tultaessa  talossa ovat kirjoittaneet sadat suomalaiset ammattikirjailijat, joista viisi on saanut Finlandia-palkinnon. Villa Kivessä on syntynyt romaaneita, runoteoksia, historiankirjoituksia, näytelmiä, elokuvakäsikirjoituksia, esseitä, ym. yli 300 teosta. Kirjailijat maksavat työhuoneistaan pientä vuokraa.

Talossa toimii Lukukeskus -  Läscetrum, joka on valtakunnallinen kaksikielinen lukemisharrastuksen edistämis- ja palvelukeskus.

Yleisölle ja yhteisölle

Huvilan alakerran juhlasaleja vuokrataan mm. kokouksiin, seminaareihin, karonkkaan, häihin ja syntymäpäiväjuhliin. Tila soveltuu 60-80 hengelle. käytössä on myös tilava parveke Töölönlahdelle.

Piharakennuksessa on saunatilat takkahuoneineen noin 10 hengelle. Saunan yläpuolella on kolme vierashuonetta koti- ja ulkomaalaisille kirjailijoille sekä muille vieraille.

Kirjailijatalo Villa Kivessä pidetään merkittäviä kirjallisuus- ja taidetilaisuuksia myös yleisölle. Avoimia tilaisuuksia ovat mm. Helsinki päivä ja Taiteiden yö.