Villa Kiven Helsinki päivä – Helsingin villi 1920-luku

Villa Kivessä on avoimet ovet klo 15-20.

Rikospaikka-valokuvanäyttely. Esillä valikoima Helsingin rikosmuseon ainutlaatuisia kuvia 1920-luvun Helsingistä!

Illan ohjelma:

Klo 17 julkistetaan Vuoden helsinkiläiskirjailija. Palkinnon jakaa Helsingin kirjailijat ry.

Klo 17.30-18.30 paneelikeskustelu

Väkivallan, rikollisuuden ja jatsin kaupunki – sisällissodan ja kieltolain Helsinki

Katutaisteluja, väkivaltaa ja rikollisuutta. 1910- ja 1920-lukujen Helsingissä suurkaupungin elämä sai sähköreklaamien rinnalle varjoisia sävyjä. Sisällissodan äärimmäisen väkivallan aikaa seurasivat kieltolain vuodet, jolloin kaupunkielämää sävyttivät niin salakapakat kuin järjestäytynyt rikollisuuskin. Helsinki-päivän paneelissa aiheesta keskustelevat aikakauden Helsingistä palkittuja dekkareita julkaisseet Virpi Hämeen-Anttila ja Timo Saarto sekä aiheesta tietokirjoja kirjoittaneet historiantutkijat Mikko-Olavi Seppälä ja Samu Nyström.

Klo 19 kaunokirjallisuutta kieltolaista. Tarinoita lukemassa Kallion lukion opiskelijat Yasmin Najjar, Elisa Syväoja ja Anni Åberg.

Klo 20 Piirroskonsertti. Comics in Concert -trio tekee pilakuvia helsinkiläisistä kirjailijoista, elävistä ja kuolleista. Comics in Concert on trio, joka koostuu piirtäjästä ja kahdesta muusikosta. Luvassa jazzia, tangoa ja improvisaatiota. Ville Ranta: live-piirrokset, Aleksi Ranta: kitara, Niko Kumpuvaara: haitari. Ilmaisliput konserttiin ennakkoon 50:lle.

Lukukeskuksen perinteinen kirjakirppis klo 15 alkaen. Tule tekemään edullisia löytöjä! Vain käteismaksu.

Sandwich Clubin ruokakärry Helsingin Alppilasta myy Villa Kiven pihassa maistuvia voileipiä.

Tervetuloa Linnunlauluun!