Linnunlauluntie 7, Helsinki | @ Ota yhteyttä!

Helsinki-päivä Villa Kivessä

Suvi-illan säkeitä Töölönlahdella – Villa Kiven Helsinki-päivä

Keskiviikko 12.6.2019, klo 17.00-20.30 – Linnunlauluntie 7, Helsinki

Pakkaa eväslaukkusi ja saavu nauttimaan musiikista, lumoutumaan lavaraunoudesta ja nauttimaan Helsingin kesäillasta Villa Kiven huvilamiljöössä. Voit myös kokeilla itse runon kirjoittamista leikkisällä otteella ja esittää runosi. Mikrofoni on avoinna kaikille!

Tilaisuus alkaa klo 17.00
Vuoden 2019 helsinkiläiskirjailijan julkistuksella.
Palkinnon jakaa Helsingin Kirjailijat ry – Helsingfors författare rf

Klo 17.30-18.00 sekä klo 19.00-19.30 Stadilaista runoutta kautta aikojen musiikiksi muotoiltuna.
Runoilijoina mm Eino Leino, Arja Tiainen, Aulikki Oksanen ym. Säveltäjinä mm. Oskar Merikanto, Georg Malmstén, Toivo Kärki, Erik Lindström, Gösta Sundqvist jne.
Mestarillisia säveltuokioita esittävät Ossi Kallioinen huilu/laulu sekä kitaristi-legenda Antero Jakoila.

Klo 18.15-18.45 sekä klo 19.30-20.00
Valikoituja tekstejä nykyrunoilijoilta
Lavalla Aura Nurmi, Harri Hertell, Outi-Illuusia Parviainen ja Anja Erämaja.  Tilaisuuden juontaa Olli Heikkonen.

Anja Erämaja on helsinkiläinen runoilija ja kirjailija. Hän on kirjoittanut mm. Töölönlahdesta, juoksemisesta, kerrostaloelämästä, naapurin roskista, tillinsiemenistä ja eksymisestä metsään. Tänä keväänä ilmestyi hänen esikoisromaaninsa Imuri. Se kertoo itsensätyöllistäjästä, perheestä ja paheista. 

Aura Nurmi on helsinkiläinen runoilija. Esikoiskirja Villieläimiä oli sekä Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon ehdokkaana että voitti Kalevi Jäntin palkinnon. Nurmi tekee kunnianhimoisia lavarunoesityksiä ja tuottaa Nuorten open mic -klubeja Helsingissä. Hänen toinen runokokoelmansa ilmestyy Otavalta keväällä 2020.

Harri Hertell on helsinkiläinen runoilija, spoken word –artisti, dj ja kulttuurituottaja. Spoken word –artistina Hertell tunnetaan useista runoutta ja musiikkia yhdistävistä projekteistaan kuten Hertell & Hertell -duosta, Dubros -yhtyeestä sekä Hertell, Rinne & Norvio -triosta. Kulttuurituottajana Hertell tiedetään parhaiten perustamastaan Helsinki Poetry Connection -kollektiivista. Hertell on kirjoittanut viisi runoteosta, joista tuorein Pelotta julkaistiin 2018. Teoksen kantavia teemoja on mm. isyys, perhe ja elämän rajallisuus. Kirja myös pohtii aikamme ilmiöitä rasismista toiseuden pelkoon.

Outi-Illuusia Parviainen on tunteellinen lavarunoilija, joka avaa teksteissään läheisyyden ja yksinäisyyden teemoja. Häntä kiinnostavat ihmisen sisimmät salaisuudet ja todellinen minä. Parviainen on julkaissut kaksi kokoelmaa, joista viimeisin, Meren nivelet, ilmestyi loppuvuodesta 2017.

Runopajassa kokeillaan runon kirjoittamista rennolla ja leikkivällä otteella. Se sopii sekä ensi runostaan haaveilevalle että kokeneemmalle runon kirjoittajalle. Annetaan sattuman auttaa tekstin syntymisessä. Kirjoitetaan esim. oodi omalle kaupunginosalle tai pieni Helsinki -haiku. Mahdollisuus esittää oma teksti open micissä klo 20.00 alkaen. Pajaa ohjaa runoilija ja luovan kirjoittamisen opettaja Pilvi Pääkkönen.

Sandwich Clubin ruokakärry Helsingin Alppilasta myy Villa Kiven pihassa maistuvia voileipiä.

Tervetuloa Linnunlauluun!