Edith, kahden hengen huone kirjailijoiden lyhytaikaiseen vierailuun

Kirjailijatalo Villa Kiven sivurakennuksessa on residenssihuoneisto, jossa on kolme huonetta. Näistä Aleksis ja Eino ovat pitempiaikaisessa residenssikäytössä ja kolmas huone, Edith, tarkoitettu Helsingissä vieraileville kirjailijoille lyhytaikaiseen majoitukseen (1-7 vuorokautta, sisäänkirjautuminen klo 15 jälkeen, uloskirjautuminen ennen klo 11).

Edith Södergran (1892-1923) on kansainvälisesti tunnetuin ja tutkituin suomalainen runoilija. Hän oli aikansa lyriikan uudistaja ja pohjoismaisen modernismin uranuurtaja. Södergran syntyi Pietarissa, mutta hänen juurensa olivat sekä ruotsinkielisellä Pohjanmaalla että Turun saaristossa. Vain 31-vuotiaana tuberkuloosiin kuollut Södergran kirjoitti tuotantonsa äidinkielellään ruotsiksi ja asui suurimman osan elämäänsä Karjalan Raivolassa.

Lue lisää täältä: https://kansallisbiografia.fi/kansallisbiografia/henkilo/4814

Kirjailijatalo Villa Kiven sivurakennuksessa on residenssihuoneisto, jossa on kolme huonetta. Näistä Aleksis ja Eino ovat pitempiaikaisessa residenssikäytössä ja kolmas huone, Edith, tarkoitettu Helsingissä vieraileville kirjailijoille lyhytaikaiseen majoitukseen.

Huone on kooltaan 14,5 m² ja siellä on 2 erillistä sänkyä, työpöytä ja -tuoli, vaatekaappi sekä nojatuoli. Lakanat ja pyyhkeet kuuluvat hintaan.

Rakennuksessa on myös vieraille yhteinen keittiö ja pieni kylpyhuone. Keittiössä on mm. jääkaappi, kahvinkeitin, vedenkeitin, mikro, leivänpaahdin ja astioita. Otathan huomioon, että kotieläimet eivät ole sallittuja.

Edithiin haetaan vapaamuotoisella hakemuksella sähköpostilla osoitteeseen residenssi@villakivi.com. Voit hakea Edithiin, jos olet ammattimaisesti toimiva kirjailija, kääntäjä, sarjakuvantekijä, kustannustoimittaja tms. Hakemukseen / majoittumiseen ei tarvita työsuunnitelmaa. Kerro hakemuksessasi, aiotko tulla yksin vai kaksin.

Kirjailijahinta yöpymiselle on:

  • Yhdeltä hengeltä 70 € / vrk 1-2 vrk majoittumiselle
  • Yhdeltä hengeltä 55 € / vrk 3-7 vrk majoittumiselle
  • Kahdelta hengeltä 80 € / vrk 1-2 vrk majoittumiselle
  • Kahdelta hengeltä 65 € / vrk 3-7vrk majoittumiselle

Kirjailijatalo Villa Kiven osoite on Linnunlauluntie 7, 00530 Helsinki

Lisätiedot:

Kivi-säätiön asiamies Iiris Haapala
residenssi@villakivi.com