Kivi-talo Säätiö

Vuonna 1985 perustettiin Kivi-talo Säätiö, jonka tarkoituksena on parantaa kirjailijoiden työskentelymahdollisuuksia sekä helpottaa keskinäistä kanssakäymistä ja yhteydenpitoa lukijoihin. Säätiön ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin kirjailija, rovasti Jouni Apajalahti.

Säätiön hallituksen muodostavat Suomen Kirjailijaliiton, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n, Finlands Svenska Författareförening’in ja Helsingin Kirjailijat ry:n edustajat.

Peruskorjattu Linnunlauluntie 10:n huvila vihittiin kirjailijatalo Villa Kiveksi 10.10.1990. Talossa on 14 kirjailijoiden työhuonetta, kirjasto ja juhlasali. Vuosiin 2010 tultaessa talossa ovat kirjoittaneet sadat suomalaiset ammattikirjailijat, joista viisi on saanut Finlandia-palkinnon. Villa Kivessä on syntynyt romaaneita, runoteoksia, historiankirjoituksia, näytelmiä, elokuvakäsikirjoituksia, esseitä, ym. yli 300 teosta. Kirjailijat maksavat työhuoneistaan pientä vuokraa.

Talossa toimii Lukukeskus – Läscetrum, joka on valtakunnallinen kaksikielinen lukemisharrastuksen edistämis- ja palvelukeskus.

Yleisölle ja yhteisölle

Huvilan alakerran juhlasaleja vuokrataan mm. kokouksiin, seminaareihin, karonkkaan, häihin ja syntymäpäiväjuhliin. Tila soveltuu 60-80 hengelle. käytössä on myös tilava parveke Töölönlahdelle.

Piharakennuksessa on saunatilat takkahuoneineen noin 10 hengelle. Saunan yläpuolella on kolme vierashuonetta koti- ja ulkomaalaisille kirjailijoille sekä muille vieraille.

Kirjailijatalo Villa Kivessä pidetään merkittäviä kirjallisuus- ja taidetilaisuuksia myös yleisölle. Avoimia tilaisuuksia ovat mm. Helsinki päivä ja Taiteiden yö.