Villa Kiven kirjailijaresidenssi aloittaa toimintansa

Kirjailijatalo Villa Kivi aloittaa kansainvälisen residenssitoiminnan kirjailijoille

Kirjailijatalo Villa Kivessä käynnistyy 1.10.2024 alkaen kirjailijaresidenssitoiminta.

Valinta pitempiaikaisiin residenssihuoneisiin Aleksis ja Eino edellyttää työsuunnitelmaa residenssikaudelle. Myös aiempi Helsingissä vierailevien kirjailijoiden lyhytaikainen majoittumismahdollisuus pääkaupungissa säilyy Edith-huoneessa. Hakukelpoisia residenssiin ja majoittumiseen ovat Uudenmaan ulkopuolella asuvat ammattimaisesti toimivat kotimaiset ja ulkomaiset kirjailijat sekä muut kirjallisuusyhteisöjen jäsenet. Huoneisiin on jatkuva haku.

”Muulta elämältä rauhoitettu työskentely kirjallisten projektien parissa on tärkeä osa kirjojen syntyprosessia. Helsingissä ei aikaisemmin ole ollut tällaista varta vasten kirjailijoille ja kirjallisuusyhteisön jäsenille tarkoitettua mahdollisuutta. Toivomme kotimaisten ja kansainvälisten tekijöiden löytävän Villa Kiven sekä myös verkottuvan residenssikausillaan helsinkiläisten kirjailijoiden ja lukevan yleisön kanssa”, kertoo Kivi-talo säätiö rs:n hallituksen puheenjohtaja, kirjailija Markus Leikola.

Lisätiedot: 

Kivi-talo säätiön asiamies Iiris Haapala

Villa Kivi on Linnunlaulun huvilassa Helsingin sydämessä toimiva kirjailijoiden tukikohta sekä heidän kohtaamispaikkansa lukijoiden kanssa. Talon omistava ja toiminnasta vastaava Kivi-talo säätiö rs vuokraa kirjailijoille työtiloja sekä suosittua talon juhlatilaa myös ulkopuolisille ja uusimpana toimintamuotonaan harjoittaa kansainvälistä residenssitoimintaa.