Kirjailijaresidenssin esittely: Aleksis ja Eino

Residenssihuoneita on kaksi, Aleksis ja Eino. Huoneissa on yhden tai kahden hengen sänky, työpöytä ja työtuoli. Ne ovat kalustukseltaan perustasoa ja niissä on valmiiksi lakanat ja pyyhkeet. Keittiö ja kylpyhuone/wc ovat yhteistiloissa. Keittiössä on mm. jääkaappi, kahvinkeitin, vedenkeitin, leivänpaahdin, mikro ja yleisimmin tarvittavia ruoanlaitto- ja ruokailuvälineitä. Lisäksi residenssivierailla on käytössä pyykinpesukone ja polkupyörä.

Kirjailijatalo Villa Kiven sivurakennuksessa on residenssihuoneisto, jossa on kolme huonetta. Näistä Aleksis ja Eino ovat pitempiaikaisessa residenssikäytössä ja kolmas huone, Edith, tarkoitettu Helsingissä vieraileville kirjailijoille lyhytaikaiseen majoitukseen


Aleksis on huoneista isompi (13,5 ), ja majoittaa 1-2 henkilöä. Huoneesta on näkymä Töölönlahdelle. Aleksiksen residenssijaksot ovat kuukauden pituisia, kalenterikuukauden ensimmäisestä viimeiseen päivään. Residessijakson hinta on 990 € / kk, lisämaksu toisesta henkilöstä on 100 €.

“Aleksis Kivi oli ensimmäinen suomenkielinen ammattikirjailija. Häntä pidetään Mikael Agricolan ja Elias Lönnrotin rinnalla suomenkielisen kansalliskirjallisuuden luojana.”
Lue lisää täältä: https://kansallisbiografia.fi/kansallisbiografia/henkilo/2826

Eino on huoneista pienempi (9,5 m²) ja se on tarkoitettu yhdelle henkilölle. Einon residenssijaksot ovat kahden viikon pituisia, vaihtopäivä joka toinen keskiviikko ja hinnaltaan 550 € / 2 vkoa. 

“Eino Leino oli kirjailija, runoilija, lehtimies ja kriitikko, joka ensimmäisenä käytti suomen kieltä sujuvasti kaikkinaisiin taiteellisiin tarkoituksiin. Hän oli myös tuttu vieras Linnunlaulun huvila 10:ssä, nykyisessä Villa Kivessä.”

Lue lisää täältä: https://kansallisbiografia.fi/kansallisbiografia/henkilo/2833

Haku residensseihin sekä lyhytaikaiseen majoitukseen on käynnissä jatkuvasti. Katso hakuohjeet sekä residenssijaksojen varaustilanne tästä, hakulomakkeen löydät täältä. Lyhytaikaista majoitusta ei haeta lomakkeella, vaan vapaamuotoisesti sähköpostilla ilman työsuunnitelmaa. Katso lyhytaikaisen majoituksen esittely ja hinnat tästä.

Voit kirjoittaa hakemuksesi suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Päätökset residenssipaikoista ilmoitetaan hakijoille viimeistään kuukauden kuluessa hakemuksen vastaanottamisesta. Otathan huomioon, että kotieläimet eivät ole sallittuja.

Lisätiedot: 

Kivi-talo säätiö – stiftelsen Villa Kivi

Iiris Haapala, residenssi@villakivi.com